Haber Ordu Ordu Haberleri
GENEL

‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’ Sorusuna Tescilli Cevap

Bilge
05 Mayıs 2023 13:40
Son Güncelleme: 05 Mayıs 2023 13:40
Ordu Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile yerli ve yabancı turistlerden gelen ‘sizin oraların nesi meşhur’ sorusuna Ordulular artık tescilli olarak cevap verebilecek.
‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’ Sorusuna Tescilli Cevap

BÜYÜKŞEHİR KENT İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ 15 LEZZETE COĞRAFİ İŞARET ALDI

Fındık dışında yöre halkı tarafından bilinen ancak tanıtımı yapılmamış pek çok tat, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde tescillenerek markalaştırıldı. Başkan Güler’in öncülüğünde kente özgü 15 yöresel lezzete coğrafi işaret alındı.

15 YÖRESEL TAT KORUNUYOR

Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun coğrafi işaretli ürünlerde potansiyelini ortaya çıkarma çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Bu kapsamda kent ile özdeşleşmiş Mesudiye Kuru Ekmeği (Mesudiye Goliti), Yalıköy Köftesi, Galdirik Kavurması, Fındıklı Burma Tatlısı, Sakarca Mıhlaması, Melocan Kavurması, Kabataş Helvası, Perşembe Ceviz Helvası, Yayla Pancarı (Dürme) Turşusu, Akkuş Şeker Fasulyesi, Gürgentepe Çoban Fasulyesi, Ordu Kivisi, Ordu Tostu, Taflan Turşusu ve Ordu Pidesi/Ordu Yağlısı olmak üzere toplamda 15 tat Büyükşehir Belediyesinin girişimleri, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek koruma altına alındı.

KIRSAL KALKINMAYA VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM ÜRETİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Yurt içi ve yurt dışında pazar payının artması açısından önem arz eden coğrafi işaret ile daha çok tercih edilecek olan ürünler Ordu’nun kırsal kalkınması ve sürdürülebilir tarım üretimine de katkı sağlayacak.

Öte yandan 15 yöresel tadın bulunduğu listeye yeni yöresel ürünler ekleme çalışmaları da devam ediyor.

 

 

Yorum Yazın