Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi Projesi, hızla üretime devam ediyor.
Türkiye ileri istikamette üretimde.Havelsan'ın robot askeri Barkan hayırlı olsun. Yapay zeka ile çalışan Robot Asker Barkan, Türkiye 'ye kazandırılan silahlı insansız hava aracıdır.Aselsan'ın geliştirdiği “GÖKDENİZ” Yakın Hava Savunma Sitemi, gemi üzerinde tasarlanmış atışlı bir diğer teknolojik üretim.Türk Deniz Kuvvetlerine ait eğitim gemisi TCG Sokullu Mehmet Paşa ise Şubat ayında İstanbul Boğazı'nı geçerek Karadeniz 'e geçiş yapmıştı.
PETROL TEKNOLOJİSİ VE GELİŞMELERAkdeniz ve Karadeniz 'de doğalgaz aramaları devam ediyor.Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde açılan petrol kuyularından kırk beşi olumlu sonuçlandı. Karadeniz de ise ikinci doğal gaz rezervinin bulunduğu açıklandı.
DOĞAL GAZ Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin kullanımı için çalışmalar devam ediyor. Yavuz Sondaj Gemisi doğal gaz rezervini karaya taşımak için Karadeniz sularına açılmıştı. Karadeniz'de ilk kez aynı anda 3 sondaj gemimizin göreve başlaması Yunan basınında geniş yankı bulmuştu.
Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım: "Bu daha başlangıç, arkası da gelecek. Karadeniz dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip. Büyük bir servetin üzerindeyiz ve Karadeniz'in sahili boyunca büyük enerji yataklarına sahibiz. İşte bunlar Türkiye'nin gelecekteki mukayese üstünlüğüdür. Bunu bilenler, Türkiye'nin bu gücünü görenler, 'ne yapalım edelim de ülkeyi istikrarsız hale getirelim' bunun planlarını tek tek uygulamaya çalışıyorlar. Biz de 20 yıldır bu mücadeleyi beraber veriyoruz" dedi.

Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi filoya katılıyor.Fatih, Yavuz ve Kanuni gemilerinden sonra dördüncü sondaj gemisi Alparslan Güney Kore ' den yola çıktı. Batı Afrika açıklarındaki gemi on dokuz Mayıs ' ta Türkiye 'de olacak.
Yorum yazarak
topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Ordu hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorum Yazın