Haber Ordu Ordu Haberleri
GENEL

Vali Sonel, “Yumurta Tavukçuluğunu Destekliyoruz”

Bilge
20 Mayıs 2023 11:41
Son Güncelleme: 20 Mayıs 2023 11:41
Vali Tuncay Sonel, Valiliğimiz himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen  Fındık Altı Yumurta Tavukçuluğu Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi’ye ait tavuk ve yumurta yetiştiriciliği tesisinde incelemelerde bulundu 
Vali Sonel, “Yumurta Tavukçuluğunu Destekliyoruz”

Ünye ilçemizin Keş mahallesinde bulunan tavuk ve yumurta yetiştiriciliği tesisini, beraberinde Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Stajer Kaymakam Merve Kartal, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte gezerek, Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi’den bilgi alan Vali Sonel, ilimizde serbest sistem yumurta tavukçuluğu yapan 68 işletmede 36.205 adet kanatlı hayvan bulunduğunu söyledi.

Vali Sonel, ”Kümes kurulumu, yarka alımı, yem ihtiyacının  karşılanması noktasında üreticilerimiz desteklenmiş, ayrıca organik yumurta üreten işletmelere sertifikasyon işlemleri noktasında destek sağlanmıştır. Kümes kurulumu ve yarkı alımı konusunda destek verilen Sezgi ailesinin işletmesini gezdik. Kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

Vali Tuncay Sonel, kapalı sistem kafes yumurtacılığı yapan 7 işletmede  50.800 adet canlı tavuk bulunduğunu ifade  ederek, kapalı sistem kafes yumurtacılığı yapılan ilçelerin Fatsa ve Perşembe ilçeleri olduğunu belirtti.

Yorum Yazın